Zairah MyCare Bersama Cinta Syria Malaysia.

Pada hari Sabtu bersamaan 7 April, telah diadakan ziarah dan agihan sumbangan ke dua buah kem pelarian Syria bersama wakil Cinta Syria Malaysia – CSM di Jordan. Sumbangan dalam bentuk keperluan asasi yang ditaja sepenuhnya oleh NGO dari Malaysia iatu MyCare, telah diagihkan ke kem-kem berkenaan. Sewaktu ziarah juga telah dijalankan aktiviti melibatkan para sukarelawan dengan penduduk kem.

Di kem pertama dijalankan slot “hygiene” di mana para sukarelawan mengajar kanak-kanak untuk memberus gigi dengan betul, begitu juga dengan tips-tips berkaitan kebersihan. Manakala di kem kedua iaitu kem Abu Abdullah yang tidak asing lagi bagi pihak CSM, telah diadakan ziarah, agihan sumbangan, dan makan tengahari bersama-sama para penduduk kem. Di kem tersebut juga telah dijalankan aktiviti bermain layang-layang bersama-sama kanak-kanak.

Setinggi-tinggi penghargaan diucapkan kepada pihak MyCare atas kesudian meluangkan masa menziarahi dan menyantuni para pelarian Syria di sini, begitu juga atas sumbangan yang diberikan. Semoga tuhan membalas kebaikan kalian dengan sebaik-baiknya insyaAllah.

Kongsikan entri ini
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Berita Terkini

Tinjauan Gempa Bumi Turkiye-Syria
School Trip Pusat Sains Negara
Medical Checkup PBACSM X Klinik As Salam