Setiap sen dari sumbangan anda merupakan amanah buat kami

Anak-anak Rohingya

Rasa terharu melihat perjuangan para artis Faizal Tahir, MizzNina isteri kepada Noh Salleh, Aizat Amdan dan Mu’adz Dzulkefly menjayakan program serta misi-misi bantuan di bawah Fatiha Shuib and Friends bertempat di Rohingya Education Centre – REC Klang.

Rahmat Allah kepada kalian di atas penat lelah sedaya upaya menghapus air mata anak-anak pelarian Rohingya. Memberi semangat, mendengar tangisan serta berkongsi kasih kepada mereka.

Tidak dilupakan juga kepada para guru mahupun mudir yayasan yang bersungguh-sungguh menginfak tenaga dan ilmu kepada anak-anak rohingnya yang dijaga. Moga Malaikat menaungi ubun-ubun hati kalian yang ikhlas. Moga juga Allah selalu memandang kalian di dunia dan di akhirat. Aminnn

Dari Abu Hurairah radhiallahu anhu, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda : “Janganlah saling mendengki, saling menipu, saling membenci, saling memutuskan hubungan dan janganlah sebagian kamu menyerobot transaksi sebagian yang lain, jadilah kalian hamba-hamba Allah yang bersaudara. Seorang muslim itu saudara muslim yang lain, tidak boleh menzhaliminya, membiarkannya (tidak memberikan pertolongan kepadanya), mendustainya dan tidak boleh menghinakannya. Taqwa itu berada di sini, beliau menunjuk dadanya tiga kali. Cukuplah seorang (muslim) dianggap (melakukan) kejahatan karena melecehkan saudara muslimnya. Setiap muslim atas muslim lain haram darahnya, hartanya dan kehormatannya”.
(HR. Muslim dan Ibnu Majah)

Kongsikan entri ini

Berita Terkini

MEAL REPORT: Mega Event Sekolah KITA
MEAL REPORT: Ubah Suai Infrastruktur PBACSM
MEAL REPORT: Klinik Medical Village 2.0